Вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров ще представи  екипа си

...
Вицепремиерът и социален министър Лазар Лазаров ще представи  екипа си
Коментари Харесай

Министрите на социалната политика и на отбраната представят приоритетите си

Вицепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров ще представи  екипа си и целите за работа в границите на мандата на служебното държавно управление. Приоритетите си ще показа и министърът на защитата Димитър Стоянов.

Министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров ще работи с трима заместник- министри. Надя Клисурска е била заместник-министър в предходните 2 държавни управления, назначени от президента Румен Радев, депутат в 44-ото Народно заседание. Наталия Ефремова е специалист с  опит в ръководството на средства от Европейския съюз. Третият заместител -министър е професор Емил Мингов -  правист, бил е секретар на Националния съвет за тристранно съдействие, началник е и Инспектората на министерството.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов, който идва от поста основен секретар на президента Румен Радев, още при назначението съобщи, че по никакъв метод няма да политизира Българската войска.

Стоянов ще продължи подготовката за придобиването на новите осем изтребителя Ф-16.

Процедурата би трябвало да бъде движена, макар че служебният кабинет няма пълномощия за решения. А по него към този момент тече и период за отговор, който изтича на 1 ноември.

Служебният министър желае при подготовката на бюджета за следващата година да бъде достигната задачата парите за защита да са 2% от Брутният вътрешен продукт. Тази тематика към този момент е била разисквана със служебния финансов министър.

Създаването на целеви фонд за защита също ще бъде квалифицирано по време на служебния мандат. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР